top of page

Haluatko kutsun tuleviin näyttelyihin? /// Join mailing list to get invited to upcoming exhibitions!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi tähän jos haluat liittyä postituslistalle. /// Please leave your e-mail address here.

6.3.2017

(In English below)

Tänä vuonna on ehtinyt olla jo kahdet avajaiset: oman näyttelyni Porin Paja & Galleriassa sekä Lapuan taidemuseon yhteisnäyttelyn. Olen tosi iloinen siitä, että maalaukseni Bright Lit Blue Sky valittiin mukaan Lapuan näyttelyyn!

Näyttelyn nimi on Onni, ja sen järjestää  Suomen kuvataidejärjestöjen liitto. Näyttelyn on kuratoinut Sanna Sarva, ja se on esillä toukokuun lopulle asti. http://www.lapuantaidemuseo.fi/index.php?p=189

Seuraavan kerran teoksiani on esillä Taidemaalariliiton vuotuisessa teosvälityksessä Helsingin Kaapelitehtaalla:

https://www.painters.fi/teosvalitys/

///

It's only March, yet I've already had two vernissages: first one in my solo show in 'Paja & Galleria' in Pori in Janury, and the second at a group show in Lapua Art Museum. The group exhibition is called 'Onni' (Happiness) and it's arranged and curated by the Union of Finnish Art Associations. My painting Bright Lit Blue Skies was chosen to be part of it!

For the Pori exhibit, I painted five series of small paintings, all in all fourteen paintings. I had so many ideas and new techniques I wanted to try, that i decided to experiment with a smaller scale, making it possible to paint several individual pieces. Pictures will be posted soon!

Coming up next: the annual sales event of the Finnish Painters' Union this March:

https://www.painters.fi/en/sales-event/

///

6.10.2016

 

Next show in January 2017 in Pori!  Elokuun näyttely Huudossa meni hyvin, ja intoa olisi riittänyt maalata lisääkin. Kehitin maalatessani uusia tekniikoita, joita aion jatkossakin käyttää. Suunnitelmissa on kokeilla myös uudenlaista, erityisen juoksevaa mutta peittävää akryylimaalia. Seuraava näyttely on tammikuussa Porissa, esille tulee minikokoisia maalauksia, joissa aion kokeilla uusia ideoita.

///

 

1.6.2016

 

Arabianrannan kirjaston mininäyttely on ripustettu ja esillä kesäkuun loppuun. Näyttelyssä on kolme maalausta, jotka olivat esillä myös Tampereella viime vuonna. Parhaillaan ahkeroin aivan uusia maalauksia heinäkuussa aukeavaan Galleria Huudon näyttelyyn! 

 

///

 

2.11.2015

 

Ensi kesälle on varmistunut kaksi näyttelyä! Kesäkuussa maalauksiani on esillä Taidemaalariliiton kuratoimassa näyttelytilassa Arabianrannan kirjastossa, ja heinäkuun lopulla aukeaa isompi yksityisnäyttely Galleria Huudossa Jätkäsaaressa. Hienoa saada pitkästä aikaa omia näyttelyitä kotikaupunkiini Helsinkiin.

Kehitän eteenpäin samoja teemoja kuin edellisessäkin näyttelyssäni Tampereella, mutta esille tulee aivan uusia teoksia. 

 

///

 

18.2.2015

 

Taidekriitikko ja blogaaja Raisa Jäntti kirjoitti näyttelystäni: 

 

"Voin kuulla meren pauhun. Maalauksista puhuttelevimpia ovat ne, joissa meri ei niin selvästi ole. Se on hassua, että näin käy: kun on viite merestä (se yksi hyvin tunnistettava aaltokuva), kaikki muu tulee luetuksi sen kautta ja alkaa kiehtoa enemmän. --- Kohti abstrakteja meriä: mitä enemmän myrsky alkaa muistuttaa jotakin muuta, sitä enemmän pääsen sen sisään. Kun meri on pelkkä musta palkki kolmeen osaan jaetulla kankaalla, löydän tasapainon sen kanssa. Olemme vastakkaisissa vaakakupeissa, samanpainoiset olennot, meri ja minä."

 

Koko teksti täällä:

https://nokkonen.wordpress.com/2015/02/17/muutosten-rytmi-nayttelyt-mattila-hussain/

 

///

 

Helmikuu -15: näyttely avattu!

 

On huojentavaa saada pitkä prosessi päätökseen - maalaukset on saatu sommiteltua seinille ja avajaiset on juhlittu. Kirjoitin näyttelyn yhteyteen tällaisen tekstin:

 

 

 Tämän näyttelyn idea lähti hieman kliseisestä lausahduksesta: myrskyävässäkin meressä on tyyntä aaltojen alla. Teoskokonaisuuden nimi Hiljainen pauhu merkitsee vastalausetta maailman hektisyydelle ja tehokkuuden vaatimuksille. Maalaustaide on hitaasti syntyvää, syventymistä vaativaa ja taloudellisesti epätuottavaa. Se on itsessään pientä kapinointia. 

Halusin maalata jotain, mitä minulta puuttuu, niin etten enää joutuisi olemaan ilman. Siksi maalaukset kumpuavat sisäisen rauhan kaipuusta ja luonnon pimeydestä rauhoittavana tilana. Näyttelyä tehdessäni mietin luonnon valoisuuden vaihtelua vuodenkierron ja päivänajan mukaan. Maalasin alkutalvesta tammikuun loppuun. Välillä mietin Tove Janssonia karulla pikku saarellaan aaltojen keskellä ja opettelin seisomaan päälläni.

 

 

Kiitos kaikille kävijöille! Seuraavaksi suuntaan Budapestiin taiteilijaresidenssiin. Uusia ideoita on jo alkanut kehkeytyä...

 

Ps. Graafikkokaverini kävi näyttelyssä ja oli tehnyt siitä kivan postauksen blogiinsa. Se löytyy täältä: https://annekatariina.wordpress.com/2015/02/10/hiljaista-pauhua-tampereella/

///

bottom of page